Bjørkengen Gård

Om Bjørkengen Gård

Bjørkengen Gård er ett hestesenter i Bø i Vesterålen som satser bredt på konseptet «Hest og Helse» der menneskenes og hestenes psykiske og fysiske velvære er i fokus.

Gården eies av daglig leder Tiu Similä med familie. Tiu har doktorgrad i marinbiologi og har forsket på spekkhoggernes adferds økologi siden 1986. Siden gården ble etablert i 2006 har Tiu jobbet fulltid med hestene og menneskene, med mindre fokus på hvalforskning.

Gården befinner seg i vakre Bø i Vesterålen og for å kunne tilby tjenester i det været de har her mot storhavet, så har gården bygget øygruppas eneste ridehall – noe som er i hyppig bruk og gir aktivitetsmuligheter og for dem som bor utenfor Bø.

Bjørkengen Gård samarbeider tett med NAV, Bø kommune, Aleris, barnevern og andre i offentlig sektor samt tilbyr varierte tjenester for hesteinteresserte. Gårdens grunnideologi er å være en møteplass for absolutt alle med interesse for hest eller som trives i ett gårdsmiljø. Ettersom hest og ridning er en relativt dyr hobby, har gården og ett lavterskeltilbud i samarbeid med kommunen.

Bjørkengen Gård er kunnskapsorientert og de prøver hele tiden å bli bedre på det de gjør og har høy standard på tjenester som tilbys.

Bjørkengen Gård har for tiden 11 egne og 9 private hester. Mange kommer til stallen for å bruke sine egne og gårdens hester. Sammen har vi skapt en dugnadsstall hvor felleskapet står i sentrum.

Bjørkengen Gård strever etter å skape et best mulig liv for deres hester. De går mye ute på store beiter i sammensatte flokker slik at alle kan trives. Det kan til tider være en krevende oppgave å finne fungerende flokker, spesielt ettersom de har flere eldre hester som må passes litt ekstra på.

Hele virksomheten deres er basert på hestene, og det er svært viktig at de blir sett og behandlet etter individuelle behov. Dette gjelder håndtering, trening, bruk, foring og annet stell. Noen av hestene har havnet hos dere nettopp på grunn av dette, at tidigere eier har ønsket et hjem for sin hest der dens spesielle behov blir tatt vare på.

Det er ett stort ansvar å ta seg av stell og trening av en hest og gården er meget takknemlig for innsatsen fra dere samarbeidspartnere.

Lurer dere på noe mer om hestene eller hesteholdet, ta gjerne kontakt med Bjørkengen Gård.