Toppmeny

Hester og andre dyr

Gårdens hester:

Karlo og Runa

Karlo, nordlandshestvallak født 2006. Han ble gitt til gården av oppdretteren Karl Edvardsen. Karlo er gårdens «juvel» og en flott ambassadør for denne rasen. Karlo konkurrerer i LA nivå i dressur med sin gode rytter Runa Bye Rødseth og fikk bronse i NNM og ble klubbmestere i dressur 2014. Samtidig er Karlo verdens beste hest i handikapridning og har loset mange nybegynnere trygt videre i ridning. Han er innkjørt og trives godt fremfor vogna. Karlo er svært sosial og vi har brukt han i rehabilitering av hester som ikke har vært i en flokk på lenge.

 

 

 

Luke III er en oldenburger vallak født 1997. Han kom til oss fra Alta i 2014 og er en høflig og velutdannet herremann, som kan brukes til det meste. En pen hest med flotte bevegelser som har blitt mange jentenes storfavoritt.

 

 

Lula

Lula er gårdens «bestemor» en lettdøl hoppe født 1989. Hun er oppvokst hos Thor Harald Seljevold, en meget god hestemann,  og er som hans andre hester en svært god tur- og kjørehest. Nå er Lula pensjonert pga plager med leddene i framkneene, og trives godt ute som «sjefshoppa» i flokken. Hun kan fremdeles skritte i forbindelse med handikapridning eller som den første, gode rideopplevelsen for dem som er redd hester.

 

 

Ask small

Ask er en shetlandsponnivallak født 1996 som kom til gården allerede i 2006. Han er yndlingshesten til mange hester og ikke minst små ryttere. Det er aldri noe «tull» med Ask og han brukes jevnlig i hesteassistert psykoterapi.

 

Kerry er shetlandsponnihoppe født 1997. Kerry er en drøm av ride- og kjøreponni og kommer nok til å bli «fast inventar» i kommunens 17-mai tåg. «Kerry går som ei klokke» er ett begrep her på gården og det er nok mange som ergrer seg over at hun ikke har lengre ben.

 

 

Laban er en minishetlandsponni vallak født 1990. Laban kom til gården etter å ha levd over 10 år med dårlig stell og uten å ha vært i kontakt med andre hester. De første månedene var han adferd så annerledes at han ble tolerert bare av Tius lipizzaner, Zaner, som lærte han «hesteskikk» og nå er Laban en kul liten medlem av sin flokk og ELSKER hopper (helst fjordinger).

 

Rufsen er en nordlandshest vallak født 1996. Rufsen er en kraftplugg av en nordlandshest av den «gode gamle» typen. En god kjøre- og turhest og trenes nå til å kunne brukes i terapiridning.

 

Private hester:

Zaner

Neapolitano Zaner, eller Zaner, er en lipizzaner vallak født 2000. Zaner er Tius hest og har vært hennes tålmodige partner siden 2006. Zaner har masse kapasitet og ikke minst personlighet og er i aller høyeste grad en «tenkende hest». Zaner er veldig hingstete og går dermed ute bare med andre gutter. På grunn av hans personlighet brukes Zaner mye i hesteassistert psykoterapi. Han elsker alt av «show» og trives med å vise seg frem i nye miljøer, inklusive konkurransebanen (der de store resultatene har uteblitt ettersom rytter eier ikke konkurransenerver). Tius yngste sønn, Kristian, og Zaner er ett skikkelig radarpar og gjør mye rart sammen – fex pil og bueskyting, halsbrekkende galoppturer i skogen, øvelser med lanse etc.

 

 

Junior

Junior Leo Bartender ( Junior) er en quarterhest vallak og eies av Elisabeth Karstensen og Markus Anderson. Har vært i vårt eie siden fødselen i 2010. Har til tider vært en liten nøtt, men er nå en fantastisk hest på alle måter. Han er en smart hest som finner på sprell, som feks å åpne både sin og andre hester sin boksdør. Er for det meste Westerntrent, men går også noe dressur. En fantastisk ridehest , og all ære til Markus som har gjort en fantastisk jobb med han. Junior er en Amerikansk Quarter, hans mor er Kokopelli San Tari, far er Genuine bartender og er Europamester i Cutting.

El Quendo er en arabervallak. Han eies av Elisabeth Karstensen, Trude Larsen er hans forrytter.

 

Diesel

Jurazchek ibn Diesel er en herlig polsk araber født i 1999, som eies av familien Olsen/Torbjørnsen. Han er en veldig snill hest som elsker å leke, kose og blir overlykkelig hvis han får noe godt. Sammen med Diesel gjør vi alt fra å ri dressur, leke sammen i hallen, bakkearbeid, “triksetrening”, og han sier aldri nei takk til å ri på tur i enten rolig eller raskt tempo. Han er en smart hest som lærer nye ting utrolig fort. Diesel er en veldig koselig hest som gir oss veldig mye glede.

 

Probie er en varmblodsvallak med ukjent avstamning født 1998. Han eies av Lill Therese Solsem. Probie er en flott og følsom ridehest

 

Dixi

Dixi Golan, hoppe u. Frøy Tulla og e. Mio Golan. Født 2004. Blanding mellom fjording og kaldblods. Eier, Jannie Hansen, har hatt henne helt fra dag én og trent henne selv.

Tara er en kaldblodstraver hoppe født 20.05.2002. Hun eies av Karoline Paulsen. Taraer en dame med sterk personlighet som vet hva hun vil. Hun er kjempesnill mot alle hun møter. Hun elsker turer i skog og mark der hun kan få prøve seg på nye utfordringer.

Polar Tulla er en kaldblodstraver hoppe født 1998. Hun eies av Christine Johnsen. Tulla er en hest med mye motor, kontaktsøkende, viljesterk men lett å håndtere. Kan brukes av de aller fleste, tilpasser seg fort. Alt i alt en fantastisk hoppe som er lett å bli glad i!

 

Andre dyr:

Faro (Faramir) er gårdens hund med ett stort H. Han er en mix av fem forskjellige raser (bland annet kongepuddel og belgisk fårehund) og er nok planetens lykkeligste hund! Han elsker folk og skulle gjerne hatt en lekekamerat og gir seg ikke med å be alt fra katter til hester til lek (noe som ikke er særlig vellykket). Dermed er det alltid stor stas med hundebesøk!

HILMAR (foto Øystein Lunde Ingavldsen)

Hilmar er ett lite esel. Han er en helt fantastisk personlighet og en tryggere og rett og slett gjennomsnill dyr skal man nok lete lenge etter. Han trives godt med hestene, men er nok mest glad i shetlandsponniene. Innkjøring av Hilmar er påbegynt og han tar det med knusende ro. Planen er å kunne bruke han til små kjøreoppdrag etter hvert. Hilmar følger med «klokka» og hans varsko høres nok i hele bygda   hvis han mener maten er forsinka!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nasu og Niku er to griser som er en blanding mellom minigris og Swedish White. De lever det gode livet med mat og mye soving. Om vinteren kan de spankulere fritt på gården men i vekstsesongen må de være i sin innhengning ettersom de er verdensmestere i å grave og kan forvandle ett gressplen til ett jordhaug i en forrykende tempo.

 

 

Tindra

Tindra.

Gården har fire steriliserte hunnkatter; Mirri, Bjørk, Saima og Tindra. I tillegg har vi Bims, som er en innekatt.