Bjørkengen Gård

Aktiviteter

Tur med hest

Bjørkengen ligger idyllisk lokalisert for tur med hest, med gode tur muligheter både for erfarne og uerfarne ryttere. Det finns muligheter for turer i fine bjørkskoger, fjell med utsikt over havet, langs idylliske hvite sandstrender på sommeren og snødekte områder på vinteren for en unik opplevelse gjennom alle årstidene.
Pris pr. person kr 200,-

Private ridetimer

Bjørkengen tilbyr privat timer etter prinsippene i sentrert ridning i deres ridehall. Det er mulig å kjøpe enkelttimer for kr 200,- eller 10 timer for kr 1700,-.

Rideskolen har åpent tirsdag og torsdag 18-20. Ta kontakt for mer info om ridetimene. Tiu gir og privat ridetimer etter avtale.

Privatundervisning har som mål å skape harmoni mellom hest og rytter gjennom øvelser som bidrar til bedre kroppsbevisthet og positive tankemønster hos rytter. Gården har og ett variert kurstilbud med størst aktivitet i Mars – Oktober. Kanskje finnes det ett kurs som passer til akkurat deg?

Hest og vogn

Med Bjørkengens flotte og trygge kjørehester arrangerer de oppdragskjøring med slede og vogn. Finnes også muligheter for kjøring med shettlandsponnier med egen vogn for de minste.

Det kan være kjøring i forbindelse med bryllup eller annen selskapsarrangement eller rett og slett en hyggelig kjøretur med kjæreste, familie eller venner. Bjørkengen kan arrangere kjøring i hele Bø, oppdrag utenfor kommunen kan og vurderes.

Rideleier

Når sommersolen skinner som mest, inviterer Bjørkengen deg til et eventyrsfullt rideleir i idylliske bø. Barn og ungdommer i alle størrelser er hjertelig velkommen!

På rideleiren får man lære seg om hestehåndtering, riding og om livet på en gård. Rideleirene varer 5 dager og pågår hele sommeren. Ta kontakt for mere informasjon om priser, tidspunkter og overnattingsmuligheter.

Helgekurser

Bjørkengen gård tilbyr engangskurser og faste kurser i alt fra yoga/mindfullness til riding og hestehåndtering. Kursene blir holdt av kunnskapsrike mennesker fra rundt verden som kommer på besøk til deres gård.

Fastekurs

Bjørkengen Gård har Nancy Walker fra England som gårdens faste trener; hun kommer til Bø ca annenhver måned. Nancy har mye kunnskap om hest og ridning og trener etter klassiske prinsipper.

Hestehandtering

Bjørkengen Gård har lang erfaring av å hjelpe mennesker som sliter litt med sin ridning eller kanskje har til og med fått «rideskrekk» etter en uheldig episode. De tilbyr og praktisk veiledning i hestehåndtering og kan hjelpe med å løse problemer knyttet til uønsket adferd hos hester. Bjørkengen tar imot hester til kortere eller lengre trening og rehabilitering.

Velvære

Ønsker du, din familie eller ett vennegjeng en kveld eller en helg med mental og fysisk avslapning tilsammen med hestene og andre dyrene på gården? Bjørkengen 

Fysioterapi

Gården har flere personer som har tatt kurs I og II i handikapridning og fra høsten 2015 fremover kommer hippoterapeut Cecilie Steiro til gården en gang/måned for å tilby fysioterapi med hest.

Psykoterapi

Gården er knyttet til flere personer med utdanning i hesteassistert psykoterapi (Equine Assisted Psychotherapy i regi av www.eagala.org og tilbyr individuell psykoterapi samt familieterapi (i samarbeid med Vesterålen barnevern).

NAV

I samarbeid med NAV og Hadsel ASVO er Bjørkengeen Gård med på prosjektet «Vilje Viser Vei» der mennesker som har havnet utenfor skole/arbeidslivet pga psykiske problemer får ett individuelt tilrettelagt arbeidsrettet tilbud. Gården har og tre varig tilrettelagte arbeidsplasser og tilbyr valig arbeidspraksis via NAV.

I samarbeid med Aleris som eier en psykiatrisk klinikk i nærheten av har Bjørkengen Gård terapi og aktivitetstilbud.

Bjørkengen Gård tilbyr og alternativ skoledag for barn og ungdom, i samarbeid med skolekontoret og PPD tjeneste
I samarbeid med kommunen har gården aktivitetstilbud for mennesker med funksjonshemming
I samarbeid med den nyetablerte frivillighetssentralen i Bø er Bjørkengen Gård med på arbeidet med integrering av flyktninger
Vi leier ut stallplasser for privathester og har ett trivelig og aktiv miljø i stallen
Tiu har tatt trinn I utdannelse i sentrert ridning og tilbyr rideundervisning både som enkelt timer, gruppetimer, helgekurser og rideleir.